Om oss

Norrtelje Brenneri AB grundades år 2001 av oss, makarna Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson. I fem generationer har vår familj brukat gården, och efter en omfattande renovering och ombyggnation av gårdens lada stod bränneriet klart år 2002.

Ekologiska råvaror ger prisvinnande drycker

Vi tillverkar högklassiga destillat av frukter och bär, såsom äpplen, päron, rönnbär och havtorn. Många av våra råvaror är ekologiska och så långt som möjligt lokalt producerade. Detta ger oss en för Sverige unik produkt i traditionell tappning. I vårt sortiment finner du exempelvis Sveriges finaste punsch, Roslags Punsch, och havtornssnapsen Grisslehamns Brennvin, guldvinnare i världens största tävling för fruktdestillat, Destillata i Österrike.

Gå i den Heliga Birgittas fotspår

Bränneriet är beläget på en gård i hjärtat av Roslagen, en mil norr om Norrtälje. I det vackra landskap där den Heliga Birgitta en gång vandrat bränner vi nu vårt brännvin i gårdens lada efter en omfattande renovering av denna. Vi tar emot bokade grupper för ett besök på gården, då vi visar bränneriet följt av en snapsprovning och om så önskas en lunch eller middag på den inglasade och autentiska hölogen.

Ett hantverk

Vi hämtar vår råvara från vår egen odling och väl utvalda bär- och fruktproducenter i Sverige och Finland. Vi synar, rengör och hanterar råvaran med största varsamhet för att sedan sätta mäsken. Mäsken består endast av fruktråvara, jästkultur och jäsnärsalter. Vi har valt att inte tillsätta något socker vid mäskningen varför råvarans egen arom och smak bevaras genom hela processen.

Vår kopparpanna – där magin skapas

De ångvärmda kopparpannorna får efter ett par veckor av mäsksättning göra tjänst. Kopparpannorna kommer från Carl GmbH i Tyskland, känd som en av världens främsta tillverkare av kopparpannor för fruktdestillat. Våra två pannor rymmer 150 liter och 450 liter. Mäsken går igenom en första destillering och därefter en andra, mycket försiktig, findestillering, vilket gör att vi får med fruktens alla aromer.

richardkristina

Richard Jansson är sjöingenjör och har ett förflutet inom industri- och IT-branschen. Kristina Anerfält Jansson arbetade tidigare som omsorgschef på Norrtälje Kommun.

Norrtelje Brenneri - Spirit of Roslagen

Norrtelje Brenneri erbjuder en unik möjlighet att se ett bränneri i genuin roslagsmiljö. Alla drycker produceras varsamt för hand i det landskap där en gång den Heliga Birgitta vandrat. I fem generationer har familjen brukat gården och efter en omfattande renovering och ombyggnation av gårdens lada stod bränneriet klart år 2002.

Följ oss på facebook

Följ oss på Facebook!

Gilla oss på

You need to be at least 25 years old to visit this website / Du måste vara minst 25 år för att besöka den här sidan

Pleae confirm that you are at least 25 years old / Vänligen bekräfta att du är minst 25 år gammal.